Vistas de página en total

jueves, 30 de septiembre de 2010

EL GRAN JOC DE XIMO

La política de hui en dia és una política corrupta, diluïda en l’abastiment del benestar propi i del dels més íntims (com en tots llocs, algú hi haurà que es salve).  Puc recordar, ara no fa més de deu anys, quan encara alguns polítics quasi no tenien un sou. Hui no, ara els polítics són empresaris a gran escala. Uns empresaris que dirigeixen i juguen amb els seus pobles sense tenir en compte la gent que en ells habita; i que, per descomptat, cobren uns sous estratosfèrics per a les seues funcions.
L’alcalde d’Ondara no és una excepció i el seu equip de govern tampoc, al contrari, és un dels molts bons exemples de com diverses persones amb popularitat i retòrica barata pot aconseguir fer diners burlant-se dels seus veïns.
Ondara, un poble que ha patit un canvi espectacular en els últims deu anys, s’ha convertit en el terreny on juguen la seua partida. No importa amb qui ens topem per davant ja que la finalitat del joc és guanyar i, sobretot, extreure diners. La gent, es converteix així en simples peons a qui enganyar.
Mentre transcorre aquest joc,  la resta de la gent mira incrèdula (com si d’un partit de futbol es tractés) com es cometen injustícies constantment al seu voltant. L’únic que ocorre és que sols reclamem falta quan ens la fan a nosaltres.
A continuació, i per fer un favor a l’alcalde de la localitat, exposaré un fragment del significat de govern: “té per missió crear un sistema d’autoprotecció social per i amb les famílies que viuen a l'Estat (en aquest cas al poble), assegurança al llarg termini, autofinanciable, de molt bona qualitat i sense corrupció” i està molt lluny del que fan aquestes persones.
Per suposat que mai plou a gust de tots, això és normal Ximo, però ja està be que sols ploga quan necessites regar el teu camp. Tingues un poc de dignitat i intenta fer la vida fàcil a tot el poble. Deixa’ns participar del joc a veure si ens divertim.
                                                                                                                                     Joan Soler Iñareta

1 comentario:

  1. Com el blog va destinat a que TOTS aquells que vullguen exposen les seues idees, he pensat que si hi ha alguna cosa que vullgueu dir en primera plana i no com un comentari, m'ho envieu al correu o al facebook i ho penje.
    GRÀCIES. ADEU.

    ResponderEliminar