Vistas de página en total

miércoles, 6 de octubre de 2010

ONDARA: CANVI RADICAL

El poble d’ondara, amb la seua gestió en els últims anys, ha canviat de cara. Com si d’una operació de cirurgia estètica  a lo “Belen Esteban” es tractés.
És necessari que els pobles modifiquen alguns del seus punts clau per  aconseguir una visió més moderna. No obstant això, esta localitat ha patit un nombre de canvis molt elevat . Que aquestes modificacions siguen més o menys agradables a la vista és qüestió dels gustos de cada veí, per tant, tot és respectable. Però, i aquest és l’element clau, realment  són funcionals aquests canvis? Personalment crec que en molts casos no.
L’adoquinament dels carrers del centre pot resultar bonic (un creu que aquests adoquins són de molt poca qualitat) però que s’eliminen les voreres i en el seu lloc posen tota una sèrie de pilons és molt poc funcional per al veïnat.  Si al mateix temps es posen macetes que impedeixen el pas, obligant als usuaris a passar per la calçada, encara fem la bola més gran. I si, per rematar-ho, llevem desenes de places de pàrking sense haver-ne creat de noves, ja toquem el ridícul.
D’altra banda, en les noves obres del pont del “prado”, s’ha donat una visió moderna al mateix. Però en aquesta modernitat hauria d’introduir-se l’eliminació de barreres arquitectòniques; un fet que no està present ja que qualsevol persona amb problemes de discapacitat física té molt difícil pujar a les seues voreres.
Hi ha molts més exemples, com ara,  la creació d’un “bulevard” a un carrer on quasi no queden establiments comercials degut als temps que corren i a l’estocada definitiva del centre comercial. Bonic? Si, molt; però necessari o funcional? No, no gens.  
Per suposat, no tot és roïn,  s’han fet i sobretot refet (tema del que parlarem algun dia) obres molt profitoses i pràctiques. Això en qualsevol poble sempre és d’agrair però tenint en compte que estan fent la feina per a la que han estat elegits.
En definitiva, com vaig escoltar l’altre dia en paraules d’un veí “ Ondara s’ha convertit en un poble de pamflet”, és a dir, en un poble on tots els seus racons són imatges de postal o pretenen ser-ho, però que ni  són ni fan la vida còmoda als veïns. De nou, caiguem en  l’error de no saber el que és realment governar. Una llàstima.
                                                                                                                                                       Joan.S.I.

8 comentarios:

  1. Estic d'acord. La gran majoria dels canvis eren innecessaris, o, al menys, no es necessitaven en tan gran mesura. Realment no em pareix ni bonic fer tot el poble d'adoqui. No té lògica ni guarda una finalitat estètica. En el casc antic encara és comprensible però fer l'antiga general tota adoquinada em pareix una tonteria molt gran. En canvi, altres coses necessàries s'han anat deixant arrere, com per exemple el Pavelló que sembla que ara per fi va enserio.

    Per altra banda, crec que el problema més lamentable de tot el tema adoquinament i companyia és que Ondara cada dia és menys poble, s'esta convertint en un projecte de ciutat ¿turística? que dona molta pena. A mi personalment m'agradava més uns 10 anys arrere, i supose que la gent més major ho notarà molt més encara.

    bé, ja està. Açò m'ix amb el compte de Garrot però és una opinió meua, que ningú generalitze.

    FER.

    ResponderEliminar
  2. Parlant del "Bulevard", Joan, tu dius que no queden establiments comercials, pues ara quan començen realment les obres al l'avinguda Dr. Flemming parlarem, perque si la gent de normal ja va al C.C, quan no es puga ni caminar vorem que fan els poc comerciants que ens queden al poble.
    Funcionalitat? Ninguna, pero que voleu, estem en Ondara City.

    ResponderEliminar
  3. Correcte, una gran ciutat i com a tal, molt ben senyalitzada, Ondara nord i Ondara sud. No siga que ens enganyem.

    ResponderEliminar
  4. Només hi ha que vore els cartells que hi ha al prado i a la redona del polígon industrial "Ondara, ciudad de servicios" per a entendre l'intent del PP de convertir Ondara amb una ciutat.

    ResponderEliminar
  5. ahir tornant del poli em fixava en el que dies tu, Joan, que no hi ha comerços on va a fer-se el Bulevar. I no és només això, sinó que els comerços que hi ha en el traçat del Bulevar son principalment magatzems (Clave, Servicolor, etc.) als que no sé fins quin punt els vindrà bé que el carrer el fagen poc transitable

    ResponderEliminar
  6. Pareix que està clar que la gent està cansada de l'ambient al poble i, crec que la iniciativa de Edu (tancar l'assut entre setmana), va lligada a esta idea.
    Edu creu que en el pub ens sentim com a casa i no li falta raó i que, per això, el dissabte nit no anem allí ja que és com si tornarem al lloc on estem pasant totes les vesprades. Personalment em sap mal que tanque, però espere que tinga raó i la gent tinga ganes d'assut el divendres i dissabte. No ho sé.
    M'entrestant ens farem el café al sendr (publicitat encoberta)jejej.

    ResponderEliminar
  7. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  8. Bona vesprada, ja feia uns dies q no entrava per ací, i he vist q l'actualització no ha parat!!!
    M'he decidit a comentar, cosa q normalment no faig en temes polítics, però com em toca personalment, ho faré!
    El tema del "bulevar" portarà a tots els negocis d'Ondara a la ruïna, tan sols hi ha q veure q ha passat a Xàbia, mentre adoquinaven el casc antic, l'immensa majoria dels seus negocis han tingut q tancar, a l'estar els carrers més de dos anys "oberts" per les obres i sense la clientela poder ni passar per allí!
    Ací la cosa no és tan exagerada, però si contem les obres d'adoquinat en tot el poble, ja portem més de 3 anys! Primer en el casc antic, desprès en el barri del Crist i ara en l'antiga ctra. nacional!
    Veure'm qui queda obert desprès de tantes obres...

    ResponderEliminar