Vistas de página en total

miércoles, 17 de noviembre de 2010

INFORMACIÓ O PROPAGANDA?

Els mitjans de comunicació han sigut utilitzats al llarg de la història pel poder no només per a difondre notícies. Sinó per a difondre idees i propaganda partidista. Desafortunadament, Hui encara hem de suportar aquest ús partidista d’un dret universal com és el de la informació per part d’aquells que ens governen. I no, no vaig a parlar-vos de Canal 9, aquest tema ja està massa tractat i és massa evident la manipulació. Vaig a centrar-me a nivell municipal. Perquè el nostre Ajuntament també fa un mal ús de la informació.

            En l’anterior article publicat a aquest bloc per Joan Soler ja es va parlar de la manera en que s’havia anunciat que els estands de la fira serien gratuïts. Però en la mateixa notícia no s’havia dit que els comerciants que participaren estaven obligats a participar també el segon cap de setmana pagant 150€. És clar, l’Ajuntament i Ximo Ferrando queden més bé si solament diuen que els estands són gratuïts. No interessa dir res més per qüestions de populisme.

            Però açò no acaba ací, en la mateixa notícia [publicada al Canfali – Marina Alta (6 Nov 2010)] hem van cridar l’atenció les declaracions de Ximo Ferrando: “La feria de la actualidad no tiene nada que ver con la de cuando el PP accedió al gobierno municipal” . Cregueu que açò és notícia? Aquest elogis a u mateix són propaganda pura i dura.

            Pel que fa a la pàgina web de l’ajuntament (www.ondara.org), ha aparegut una notícia baix el titular “Ondara col·loca la primera biga de la coberta del pavelló” . Òbviament, aquest fet a l’alcalde li va parèixer suficientment transcendental com per a fer una visita acompanyat per dos regidors a les obres, i fer-se la foto, clar. Tan important serà la col·locació de la primera biga de pavelló cobert? Al final acabarem fent notícies de cada taulell que es posa!

            En fi, La qüestió és aparèixer als mitjans de comunicació i fer populisme. Igual que un mag treu un conill de dins d’un barret, Ximo Ferrando treu notícies de qualsevol lloc. Té una enorme agilitat a l’hora de fer notícies. I de manipular-les, clar.

Toni Romans.

2 comentarios:

  1. En les notícies dels dos últims mesos octubre/novembre (fins el dia 19) apareixen en més del 80 % de les notícies el nom o la foto d'un membre de la corporació municipal. Ximo Ferrando ix en el 50 % de les notícies (dades contrastades gastant com a font la plana web de l'ajuntament).

    Ara falta saber si només ixen notícies que l'ajuntament genera i de les quals es benefícia (per la propaganda electoralista) i d'altres notícies del poble d'interés no ixen. Us propose que poseu ací notícies d'interés sobre Ondara i la seua gent i que no han ixit a la web en els últims dos mesos. Comence jo:

    - El gegant de pedra, podrien haver-lo promocionat en la web o fer una crònica del dia.
    -L'inici del curs júniors fen una crida als xiquets del poble a la seua participació (associació juvenil del poble)

    ResponderEliminar
  2. Totalment d'acord amb José! El Gegant de Pedra que atrau tanta gent a Segària, se li deuria haver fet una promoció en el Canfali i en la web, tal i com es fa en la cursa q s'organitza en Maig/Juny pel Circuit a La Marina.

    I ja que son notícies del poble, es deuria posar com queden els equips locals als seus respectius partits dels caps de setmana, un seguiment de l'esport local!!!!!!!!
    Si no fora pel Bloc del Bàsquet, ningú sabria que la lliga 2009-2010 la vam guanyar nosaltres...

    ResponderEliminar