Vistas de página en total

viernes, 19 de noviembre de 2010

Jo sóc d’Ondara – L’estand “del poble”

El primer dissabte de fira vaig anar amb els meus amics a visitar la fira i sopar. Passant per l’estand “del poble” vaig tardar poc de temps en adonar-me’n d’una cosa que, per al meu parer, és significativa.
No és el lema, m’agrada ser d’Ondara, i crec que a qualsevol ondarenc li agrada ser-ho, estimem Ondara.
El que vaig trobar significatiu és la visió que se li dóna a Ondara en l’estand “del poble”. Si fós foraster hagués pensat “ací on està la gent que tan orgullós diu que és d’Ondara”. Què ocupa l’estand? de 20 a 30 metres quadrats, pot ser més? I NO APAREIX CAP PERSONA, CAP VEÍ DEL POBLE. Només apareixen obres, obres i més obres.
Em negue a acceptar que Ondara només són obres, fins i tot diria més, allò més important en el poble NO són les obres, sinò les persones. Això no vol dir que les desprecie, no em cregueu tan neci, però que NO és allò més important, que ens identifica com a Ondarencs.
“Què li passa a Ondara, què li passa a Ondara que ací el pavellò cobert és de puta mare” NO!!!! La gent és de puta mare, la gent és la que li dóna valor al poble. I ahí és on l’equip de govern crec que falla, en el fons, crec que les persones els donen igual. Quan dic les persones estic parlant de tota participació social, la cultura, l’educació, LA JOVENTUT, etc.
Parlava amb algú de vosaltres i em comentàveu el mateix “no hi ha fotos de cultura”, és que no poden mostrar-les perquè no hi ha fotos culturals que els deixen en bon lloc, van a mínims, culturalment no destaquen en res. No parle de la joventut perquè em pose negre.
El recolzament a “lo social” és insuficient (no li done ni l’aprovat), no estic parlant de recolzament només econòmic, que també és important, sinò d’un recolzament moral. La sensació que em dóna a mi és que els dóna pena que la gent es moga, que les associacions facen coses pel poble, com si els llevaren el protagonisme. És el que veig des de la meua posició de participant en diferents associacions del poble o que sent d’altres associacions.
No m’agrada gens… Vinga a vore que comenteu. De tota manera, aquells que només llegiu (que sé de bona mà que hi ha més d’un), animeu-se a participar, així ens enriquim tots i pot ser em feu vore des d’una altra perspectiva la visió que se li està donant a Ondara.
Seria injust, com em diria mon pare, que només criticara allò roí. És cert que pense que en les escoles esportives ho estan fent bé, canviaria algunes coses, però el conjunt de les escoles és bo.
José Ramiro

5 comentarios:

  1. No m'agrada pensar malament, però no m'estranyaria que el PP usara les mateixes fotos de l'estand que hem pagat tots el ciutadans per a fer-se el programa electoral.

    ResponderEliminar
  2. José, un cop més, estic amb el teu pensar...
    Si no, no cal fer més, q recordar: Quants anys portem amb el poble potes per amunt amb les obres!!!???
    Des que començaren amb l'adoquinament del casc antic, ara fa 3 anys no han parat d'haver carrers i carrers tallats!!! aquest estiu era impossible transitar amb vehicle pel poble... Ara ja comença a estar un poc millor, però així i tot es fa molt complicat!

    Trobe q han fet bones coses com dius, però per a mi, ho han basat TOT EN OBRAR!!! i així ens va, cada dia q passa tanquen més negocies al poble... i els que queden oberts van a pitjor!!!
    I no es veu que la situació millore...

    ResponderEliminar
  3. amb el comentari d romans, em sap greu coincidir, però seguramente el "pamflet" electoral serà amb eixes fotos!!!

    ResponderEliminar
  4. Estic d'acord amb la majoria dels teus pensaments, pero a vegades hem pregunte si a la gent d'Ondara li interesa el que li està pasant al seu poble.
    La fira es un bon moment per a promocionar Ondara com a "poble", a més si tots els anys van a Fitur podrien aprendre a fer un stand atractiu i amb criteri.

    ResponderEliminar
  5. desconeixia aquest blog i és molt interessant i la gent molt participativa...hem passaré més per ací.

    Quasi tots els posts i comentaris són coses que també se me passen pel cap i que en teoria volia escriure a un blog d'ondara que vaig engegar amb poc d'èxit i per falta de temps el tinc abandonat.

    Sobre la situació al poble jo estic més que fart de vore-ho tot tallat i en canvis de direccions....jo no vec res que faça envejar a aquest poble...ells es vanaglòrien pensant que som l'enveja de la comarca i un poble desert per dins i que només atrau gent per al centre comercial i després sen van no és res.
    S'ha perdut l'encant de ser poble i això és molt trist,espere que els altres partits recuperen o intenten al seu programa electoral recuperar eixa esència.

    ResponderEliminar