Vistas de página en total

jueves, 11 de noviembre de 2010

No ens enganyen, simplement dissimulen la realitat

L’altre dia llegia una noticia al Canfali sobre la fira a Ondara. En esta, se’ns dia que els estands comercials per al primer cap de setmana eren gratuïts i que aquest fet afavoria la participació del comerç del poble. Em va parèixer una molt bona idea, i pensava que s’estava fent un gran bé a la localitat.
Però no tot podia ser tan bonic ja que dos dies més tard, parlant amb un dels comerciants li comente la situació i em diu el següent: “És veritat, el primer cap de setmana és gratuït però si exposes el primer cap de setmana has d’ exposar també el segon d’ells i per a fer-ho, has de pagar 150 euros, més barat que mai.”
Aquestes paraules em van sorprendre molt ja que vaig veure un clar exemple de la manipulació informativa que dirigeix aquesta política. Com dia, no ens enganyen, simplement dissimulen la realitat.
J.S.I.

11 comentarios:

  1. Algú va dir que les mitges veritats són les pitjors mentides... i quanta raó tenia!
    Ens estem acostumant a les seues mentides? Ens prenen per tontos? Crec que ens estem acostumant a les seues mentides, i això és de ser tontos.

    ResponderEliminar
  2. per cert, he rellegit la notícia i posa: "La apuesta del Ayuntamiento por fomentar la actividad comercial se ha traducido en que el coste de los expositores de la Fira d'Oportunitats tenga caràcter gratuito".

    No es parla de que es gratuït el primer cap de setmana, s'entén que és gratuït en la seua totalitat. Per tant, la mentida és més grossa encara.

    ResponderEliminar
  3. És el que comentava, no conten mentida ja que eixe primer cap de setmana (el de la fira d'oportunitats) té caràcter gratuit, però per exposar en eixe ho has de fer també en el segon, que té un cost de 150 euros. Es tracta de contar mitjes veritats.

    ResponderEliminar
  4. Moltes gràcies Joan per difondre ("denunciar") eixes mitges veritats que a molts se'ns escapen, bé perquè no tenim contactes comerciants, no llegim la notícia o més bé passem ja de l'"autobombo" que es fan.

    Ara bé, parlant un poc dels comerciants... L'ajuntament es pensa que gràcies a la gratuïtat
    d'un cap de setmana de fira, els comerciants van a fer l'agost? Jo crec que no (m'agradaria enganyar-me), supose que agrairien més un recolçament durant tot l'any que pense que no existeix. (no parle només de recolçament econòmic encara que este ve molt bé).

    Recorde que abans l'ACO tenia molt de ressò, es movia més. Encara existeix? es mouen? o els comerciants ja s'han ressignat a cada vegada tindre-ho més difícil?

    Jo, vist des de fora, pense que el centre comercial ha fet prou de mal al comerç local, no? I això que l'ajuntament ho venia com la panacea per a portar a gent al poble i que compraren més als comerços locals.

    Ja em digueu com ho veieu vosaltres...

    ResponderEliminar
  5. Com bé dius, Si que sembla que l'Ajuntament només done suport al comerç durant la setmana de fira (i sí, per a fer-se propaganda). Òbviment, agrarien més un suport durant tot l'any, però quin tipus de suport? realment ho veig difícil. No m'agrada ser tan pessimista, però crec que el Centre Comercial ha fet danys irreversibles.
    A més, sembla que l'ACO no estiga per la labor de "plantar-li cara" a un Ajuntament que no els ha tingut en compte a l'hora de fer el Centre Comercial.

    ResponderEliminar
  6. En realitat, sí que els va tindre en compte toni ja que la ACO en el seu moment va votar sí al centre comercial. Cosa que encara no entenc ara.

    ResponderEliminar
  7. Per un costat, el tema del centre comercial...

    Pense que deuriem canviar un poc de perspectiva. A mi no és que m'entusiasme el centre comercial, però que hagués passat si a l'hora de construir-lo on està s'haguera fet 1, 2 o 3 km més lluny, en terme de Pedreguer o Dénia, inclus de Gata (pot ser aquests pobles no el van voler i per això ha vingut a Ondara, no ho sé) els comerciants d'Ondara estarien igual de "putejats", ja que la gent aniria igual, i els impostos que paguen les tendes del centre estarien en les arques d'un altre poble.

    Ara bé, supose que quan l'ACO va votar que sí al centre posaria o exigiria algunes condicions, falta saber si hi havien condicions i si s'han complit. Si no van negociar cap condició en el seu moment, des del meu punt de vista, van fer mal. (rebaixa d'impostos, partida pressupostària exclusiva per a promoció de comerços en àrea urbana, ...)

    De tota manera, convide a algun comerciant, amb nom o anònim a que ens done llum sobre el tema.

    Toni, a la pregunta: "Quin tipus de suport?", es podrien juntar als comerciants, que ells són els realment afectats i els que sabem dia dia que necessiten, i preguntar-los-ho, quines són els fortaleses, oportunitats, debilitats y amenaçes del comerç ondarenc, de segur que ixirien idees molt productives. De tota manera ens sentem algun dia amb llàpis i paper, fem una plutja d'idees i t'assegure que ens ixen unes quantes propostes per a millorar el comerç local.

    ResponderEliminar
  8. La veritat és que no tot són inconvenients del Centre Comercial. A Dénia el comerç també està afectat pel C.C i el fet d'haver-lo fet ací ens aporta alguns beneficis.
    Però reitere que em dona la sensació de que l'ACO no ha sigut prou crític i exigent amb l'Ajuntament. Possiblement no eren conscients de les conseqüències o els van "llavar el cap". No ho sé, però si que estaria molt bé que algun membre de l'ACO ens informara al respecte.

    i per últim, en cas de que l'ACO havera votat en contra del C.C, Ximo havera renunciat a ell? realment, ho dubte.

    ResponderEliminar
  9. M'agrada molt el debat que s'ha obert al voltant de la fira, del comerç local i del centre comercial. Per a mi el pitjor que pot fer un alcalde o un equip de govern és no ser clar en les seues actuacions. I, una vegada més, ho ha sigut per vendre populisme barat amb el tema de la gratuïtat o no dels expositors. De manera paral.lela és evident que l'ajuntament no recolza el comerç local durant l'any, només ho fa ara i perquè li interessa. En aquest sentit podríem dir que Ximo Ferrando està utilitzant els comerciants locals per al seu benefici propi, com també està utilitzant la fira, una activitat del poble, per a fer-se ell propaganda política (amb l'estand de l'ajuntament, amb fotos de les infraestructures que han fet).
    I un altre tema és el centre comercial. Crec que, des del primer moment, està mal parit i és responsabilitat de totes les forces polítiques de l'ajuntament (que van votar a favor de la instal.lació del centre comercial) i de l'ACO que també va votar a favor. Jo vaig criticar la construcció del CC abans que exitira i alguna gent em va dir que jo anava en contra del desenvolupament del poble. Res lluny de la realiatat; el meu argument era que això només podia portar problemes per al comerç del poble. I així ha sigut. Seguim informant...

    ResponderEliminar
  10. i que hem digueu de l'estand de l'Ajuntament? Propaganda pura i dura. A més només es fomenten les infraestructures. A cas un poble viu de les infraestructures que té? on està representada en l'estand la cultura, la política social, la medioambiental, la educativa, les festes, etc?
    que vergonya d'Ajuntament!

    ResponderEliminar
  11. Sobre l'estand de l'ajuntament eixirà pròximament un escrit de josé Ramiro (Valencià). Pense, al igual que vosaltres, que la política d'aquesta gent es basa en la propaganda continua a la recerca de més i més vots. Com si es tractés d'una campanya electoral permanent i eterna que no mira pels seus veins.
    Pel que fa al Centre comercila, ja he dit anteriorment que ha enfonsat el comerç local, que l'ACO estava informada i va votar a favor del SÍ. El que no sé són les condicions que pactarien amb l'ajuntament però crec que no se'ls ha escoltat massa.

    ResponderEliminar