Vistas de página en total

martes, 30 de noviembre de 2010

SOBRE LA POLÍTICA, L’IDEOLOGIA I ALTRES.

En la societat actual molta gent, sobretot jove, decideix obviar l’existència de la política. Pense que tenen alguns motius per passar d’ella: constantment apareixen casos de corrupció, alguns partits sols es dediquen a criticar la gestió dels altres i al contrari, pensen que cap cosa els  canviarà segons qui governe, etc. En ocasions tenen raó; no obstant això, soc dels qui creu que poder decidir (almenys una vegada cada quatre anys)  qui ha de governar el teu futur és un privilegi que ha costat molt de temps, diners i inclús la vida de molta gent. Per això pense que és necessari tenir una certa idea i otorgar-li uns deures a aquells que cada persona crega convenient pels motius que considere oportuns.
En quan a la mala fama anomenada anteriorment dels polítics, vull pensar que no tots són així, que realment hi ha gent disposada a sacrificar-se pel seu poble, país o estat. Per això, considere que un governant en realitat el que ha de fer és prestar un servei a TOT el poble, otorgar quatre anys de la seua vida per a que este prospere sense buscar el benefici propi. D’alguna manera això implica no tenir un sou, cosa molt difícil en la societat actual ja que per poder viure és necessari obtenir diners d’algun lloc. Ara be, per viure sense luxes tampoc és precís cobrar molts diners. Per tant, acceptaria que un governant cobrés una quantitat suficient per poder viure. Pot parèixer una utopia o una bogeria però la quantitat de diners que recaptaria un poble per a diferents projectes, seria almenys interessant. A més, demostraria ganes reals de treballar pel poble i no per enriquir-se a costa d’ell.
Canviant un poc de tema però lligat al mateix, vull comentar el següent: constantment parle amb alguns amics d’infància que encara creuen en la política i tenen ideologies molts llunyanes a la meua; després d’una d’estes xerrades vaig reflexionar sobre la visió tancada que es té de la política. Quan una persona es defineix, s’adjunta o simplement defèn alguns  punts d’un determinat partit no significa que tot el que aquest faça estarà bé i tot el que faça l’equip ideològicament contrari estarà mal. En primer lloc perquè ningú té la raó absoluta sobre el bé i el mal, en segon lloc perquè cada persona com a individu pot estar a favor o en contra de segons quines coses, i en tercer lloc perquè la unió de diferents idees oposades e inclús la discussió pot extreure idees molt millors a les inicials. Per tant, el fet de que una persona vote, per exemple, el PSPV, el PP, el BNV, etc no significa que estiga d’acord al cent per cent en tot el que aquests fan però sí en moltes coses.
Per últim, ja tancant esta reflexió i relacionat amb el tema anterior, vull dir que considere que quan una persona vota a unes eleccions locals un partit, no està votant la ideologia que comporten aquestes sigles, sinó més bé, les idees que hi tenen les PERSONES que l’integren a la localitat i el seu programa electoral.
I per hui ja estarà bé. Com he dit, cada persona tindrà la seua visió sobre cada cosa, la posada en comú és el realment interessant per avançar.
J.S.I.

11 comentarios:

  1. Joan, moltes gràcies per les teues reflexions, estic d'acord amb tot el que dius i jo també ho he pensat alguna volta.

    Enhorabona!

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. Hola a tots.
    En primer lloc, estic d'acord amb tú crec que en tots els punts.
    El primer punt és alguna cosa en la que cada vegada em fixe més, l'apatia de la joventut. Com bé has dit es donen motius per a cansar-se/avorrir-se la política. Però remarque que és un tema d'indiferència i passivitat, perquè crec que eixos problemes ens afecten a tots però alguns, en lloc de passar de tot, el que fem es donar-nos conter i, encara que en la majoria d'ocasions no podem fer res concret, formar-nos un punt de vista crític sobre els diferents apunts. Crec que és un bon començament.
    Sobre el segon punt, no puc estar més d'acord. Un polític ha de treballar per el poble, no lucrar-se. Això significa, com bé dius, donar el que puga durant 4 anys. Quan acaba eixe periode, si no es pot aportar més, deixar-ho en mans d'altres. I no allargar les coses per a continuar beneficiant-se. I com bé has dit, el tema dels sous és molt important. Que la classe política en lloc de ser professional siga privilegiada és un problema. El cas és ja exagerat quan ocorre amb una oposició que més que aportar, contraprodueix.
    També m'he fixat amb el tema dels encasellaments. Que no penses d'una manera normalment és causa de que t'etiqueten en una altra, sense cap tipus de matisació. I pot donar-se el cas de que no pugues "casar-te" amb ningú.

    Bé Joan. Continua escrivint =)

    FERNANDO M.S.

    ResponderEliminar
  4. Estic tan d'acord amb l'article de Joan com amb la interpretació de Nando.

    El problema de la gent jove pot ser siga que hem rebut una democràcia que no ens ha costat res, per això no la valorem. A més, aquells joves que si que som més crítics ens adonem que la democràcia és una farsa ja que només consisteix en votar cada quatre anys.
    Al fi i al cap resulta que la democràcia no és valorada ni per aquells joves crítics ni pels joves apàtics. I açò és un problema per que tard o prompte haurem de tindre un sistema democràtic que realment agrade, interesse i reflectixca els interessos de la gent.

    Toni Romans.

    ResponderEliminar
  5. M'agrada aquest blog i ja m'extranyava no haver un blog crític(llevat del de toni) en tot el poble.
    Lo de l'apatia de la joventut potser siga per lo de la democràcia però part de culpa la tenen els polítics que pareix que siga el que volen...que la gent estiga al marge i així ells van fent i desfent i la gent major no sol queixar-se tant.
    Recordeu que le pp llevat de les últimes eleccions on va posar a última hora dos pegats de gent jove sol ignorar-la perquè saben que molts d'ells no van ni a votar i si van no són de la seua corrent...
    Per això els altres partits tenen que valorar a la joventut i motivar-la a que siguen més participatius en les coses del poble ja que el menfotisme general és penós.

    ResponderEliminar
  6. Estic d'acord amb tot el que has escrit Joan. Enhorabona pel blog i, sobretot, per tindre ganes d'expressar el que penses sense tindre por del què diran. Sempre he dit (i ho he criticat en alguns articles que he escrit) que no pot ser que un alcalde i els regidores i regidores cobren el que cobren. I també és cert la desafecció que existeix entre la societat cap a la política. Els qui ens agrada, els qui pensem que hi ha una altra forma de pensar i fer, hem d'intentar convéncer que sí que hi ha gent disposada a ajudar, a treballar pel seu poble. Salutacions!

    ResponderEliminar
  7. Per cert, pel que fa als sous dels alcaldes i regidors crec que deurien estar regulats per una llei. De igual manera que hi ha un Salari Mínim Interprofessional deuría haver un Salari Màxim Interprofesional, i en el cas dels càrrecs públics els sous podrien ser proporsionals al nombre d'habitants que té el poble/ciutat. De no ser així, passa el que passa, que un govern amb majoria absoluta pot atorgar-se el sou que vulga i lucrar-se a costa dels ciutadans. Un clar exemple el tenim a Ondara, on Ximo Ferrando cobra vora 5.000€ mensuals entre el càrrec d'alcalde i el de diputació. (En un pròxim missatge us deixaré un enllaç oficial on consta aquest sou). I em pareix exagerat i desproporsionat per a un poble de poc més de 6000 hab. i més en temps de crisi. No us sembla?

    ResponderEliminar
  8. lo dels sous a mi també hem pareix una autèntica barbaritat ja que no és el mateix governar a un poblet que a una ciutat i així i tot em pareix abussiu el que cobren molts polítics per no dir tots.
    Ací teniu un enllaç d'un blog que tinc on parle de coses d'ondara,enllaços interessants,enquestes d'intenció de vot,etc...

    www.tiocuc.blogspot.com

    ResponderEliminar
  9. Com vos vaig dir, en un enllaç vos deixaria un document oficial on consta el sou de Ximo Ferrano. Només he trobat el sou de l'Ajuntament (3.436,8€ al mes), no he trobat el sou del càrrec de diputació, el document és de la secretaría de l'Ajuntament, i a més dels 3.436,8€ al mes cal sumar el que cobra per les comissions informatives (94,41€) i els plenaris (94,41€). En el document també consten els sous de tots els regidors:

    pàg. 11. Extret de la pàg. web del pspv d'Ondara

    http://www.ondarasocialista.es/plenaris/2007-06-27%20ORGANIGRAMA.pdf

    mireu i flipeu!

    ResponderEliminar
  10. Hola a tots:
    Encara que a mi personalment en parega una autèntica barbaritat el que cobren aguns alts carregs de l'Ajuntament, he de rectificar les dades que ací heu posat. En primer lloc, l'Alcalde ja no cobra un sou de l'Ajuntament, ja que no pot cobrar´-los de dos administracions públiques al mateix temps. Els 3.436'80€ els cobrava abans de ser director de l'oficina de la Diputació de Dénia. No obstant això, Ferrando cobra 450€ per cada comissió de govern (al menys 4 al mes) i 94'41€ per cada comissió informativa (al menys 2 cada 2 mesos) i 94'41 per cada plenari (al menys 1 cada dos mesos). Cal afegir els plenaris extraordinaris que se celebren (5 o 6 a l'any). Agafeu la calculadora i a tot açò, sumeu el jornal que si que cobra mensualment de la Diputació (vora els 3.000€ al mes).

    ResponderEliminar
  11. Gràcies per la teva rectificació Xavi, segur que les teves dades són més resents.
    Entre tots donarem llum a l'opacitat del PP.

    ResponderEliminar