Vistas de página en total

sábado, 18 de diciembre de 2010

LA IMPROVISACIÓ DE L’EQUIP DE GOVERN

Un dels majors problemes que té la classe política actual és que no fan una projecció de futur; és a dir, basen la seva política en la improvisació i no pensen en les repercussions que els seus actes poden tenir en el futur. Açò és un greu problema ja que aquestos actes improvisats moltes vegades poden portar a unes nefastes conseqüències. Per exemple, a nivell internacional, la crisi econòmica actual. Però els polítics “de poble” també tenen aquest problema. Us posaré alguns exemples del nostre poble:

A finals de la passada legislatura es va acabar l’adoquinament dels carrers del casc urbà, en aquestos carrers es van posar uns testos grans de ferro per a posar tarongers i embellir els carrers en qüestió. La idea no estava mal pensada. Però resulta que han passat uns tres anys i alguns testos ja han sigut eliminats, ara resulta que queda millor si els tarongers estan plantats a terra plana. Algú s’ha preguntat que degueren costar aquells testos? I, on han anat a parar després de llevar-los? Ha valgut la pena comprar-los per a gaudir-los només tres anys? M’imagine que no degueren ser massa barats i m’agradaria pensar que han sigut venuts i les pèrdues econòmiques al llevar-los no han sigut massa elevades. De totes formes, crec que el govern deuria haver donat explicacions ja que estan jugant amb els diners de tots els ciutadans. Però clar, aquest govern no acostuma a donar explicacions, per això crec que la oposició deuria haver preguntat al respecte i donar-li al tema la importància que és mereix. Reitere: no crec que els testos foren massa barats.

També durant la legislatura passada es va instal·lar la primera fase de contenidors soterrats. I farà cosa de pocs mesos aquestos contenidors han sigut substituïts per uns nous que tenen les boques més grans, els anteriors eren incòmodes. Aleshores tornem al mateix ritual d’abans: que han costat els contenidors nous? I els vells? Que s’ha fet dels contenidors retirats? Val la pena la despesa?

Una altra evidència de la improvisació és la polèmica a partir de la passarel·la que unirà el poble amb el Centre Comercial. Aquest tema a sigut utilitzat pel PP per a atacar al govern central ja que la subvenció del planE no és suficient per a sufragar totes les despeses de la passarel·la. Mentrestant, la oposició ha denunciat l’encariment del projecte. La qüestió és que tots els partits han utilitzat la passarel·la per a treure rendiment polític però a cap d’ells li se va ocorre, abans de fer el Centre Comercial, projectar un accés per a vianants. De manera que ara serem els ciutadans qui haurem de pagar més per un accés al Centre Comercial. Açò em fa pensar sobre la crisi econòmica, és veritat que hi ha més de quatre milions de aturats, però les arques públiques estan en perill? Per que els polítics continuen malbaratant els diners de tots?

Aquests exemples que he citat crec que són xicotetes mostres més que evidents de que quan el govern de Ferrando té un projecte en ment, no està pensat per a ser durador, sinó que és pura improvisació, sense perspectiva de futur. Només interessa dur a terme els projectes siga al preu que siga i a costa dels diners del poble amb el fi d’omplir el programa electoral de fotos i les urnes de vots.

Enllaç d’interes:
http://www.ondaraunajoia.org/DesktopModules/Announcements/AnnouncementDetail.aspx?ItemId=1127&alias=www.ondaraunajoia.org&ModuleId=372&TabId=36&PortalId=0

Toni Romans

7 comentarios:

  1. Sí,completament d'acord amb el despilfarro de diners d'aquest equip de govern,canvien les coses quan encara estan bones.
    I que ha sigut dels bonyets de la 0-30? els van llevar per als de la volta ciclista i segons hem van dir en tenien moltíssims,més diners tirats.
    I el més important tot i no ser comprat,que es van fer dels "bordillos" que es van llevar quan es va adoquinar tot el centre?

    Lo dels contenidors no té nom,amb el dineral que van costar....i ara l'empreseta que han creat de neteja crec que també donaria per a un bon article ja que en el meu pensar es clavar gent enxufadeta i així després tot això son vots a les properes eleccions.

    ResponderEliminar
  2. Crec que cal animar a tota la gent que visita el blog a que participen i comenten, Tinguen les idees que tinguen; ja siguen partidaris del PP o indefinits però satisfets en la política del PP. Cal destacar que el blog és OBERT i una major participació enriquiria el debat.

    En l'últim article a més de criticar la improvisació de l'equip de govern he criticat la passivitat de la oposició en alguns aspectes. Si algún membre de la oposició (tant PSOE com BLOC)està en desacord m'agradaria llegir/escoltar les seves postures. si no ho voleu fer publicament m'ho podeu comentar en privat.

    Gràcies!

    ResponderEliminar
  3. Estic d'acord amb tu Toni en l'improvisació constant que es realtiza i el que això suposa per al poble, als carrers veins al meu això és una constant.
    No obstant això, no estic massa d'acord amb el que critica "garrot i pa dur" sobre l'empresa que s'ha creat. Encara que no sé massa de l'empresa, si s'han creat llocs de treball en la situació en la que es troba el país actualment em pareix bé. Un altre tema sería si els treballadors són "amiguets" i es tracta d'un favor, el qual sí que considere indignant.
    PD: Per favor, garrot i pa dur signa amb un nom per saber amb qui parle, si no et molesta. Gràcies.

    ResponderEliminar
  4. Hola Toni: Estic completament d'acord amb tu. Sols una puntualització en la Penultima pàgina del nostre Programa Electoral, i en l'apartat que parlavem de les nostres propostes en quan a seguretat ciutadana, transit i interior, tenim un punt que diu literalment:
    -Fer les vies necessèries per possibilitar l'acces a caminants i als ciclistes al nou centre comercial des d'Ondara i a Ondara des del Centre Comercial.
    Si que se li va ocorrer algú abans d'obrir el Centre Comercial. Com sempre al BLOC.

    Per cert també varem criticar els 60.000€ que ha costat el canvi dels contenidors soterrats inclus propossarem que els pagara el tecnic que va redactar el projecte inicial ja que se li va avisar que aquestos contenidors no eren els millors per facilitar la recollida selectiva.

    També pense que els diners s'utilitzen per al poble però no per a les persones que hi viuen en ell.No hi ha un projecte per a les persones cosa que per Ondara si que hi ha un projecte de "CIUTATDILITZACIÓ" (paraula que m'acabe d'inventar o no, no ho se) d'un poble.

    Està clar que utilitzem molts temes per fer política però, d'això es tracta Uns ho utilitzen per vendres i els altres ho hem d'utilitzar per criticar alló que no ens sembla bé. A més com a oposició, es la nostra tasca.

    ResponderEliminar
  5. Joan hem canviaré el nom del perfil,no tinc res a amagar però sempre m'ha agradat per internet utilitzar nicks.

    Sóc Víctor Gil i actualment visc a Benissa i des d'ací encara es veu més lleig el que està passant a Ondara....

    ResponderEliminar
  6. ok victor, pensava que era algú de la penya d'ondara que porta eixe nom.jejej. i, per això lo de l'aclaració. Moltes gràcies pels comentaris i ánims amb el blog, està molt bé.

    ResponderEliminar
  7. Gràcies pels teus aclariments Xavi, dues coses:
    1. Personalment havera posat com a condició la construcció de l'accés per a votar favorablement al C.C. Ara podrieu haver criticat la improvisació i el sobrecost.
    2. Crec que la crítica del BLOC del cost dels 60.000€ dels nous contenidors no va aplegar a la gent. M'imagine que només ho deguereu criticar al plenari.

    ResponderEliminar