Páginas vistas en total

lunes, 18 de octubre de 2010

FRANCISCO FRANCO, FILL PREDILECTE D’ONDARA PER LA GRÀCIA DE... XIMO FERRANDO!

Us propose un exercici per recuperar la memòria. No cal viatjar fins als anys 70, ni 50, ni 30; Només cal retrocedir uns tres anys. Recorde perfectament la impotència que vaig sentir el dia en que llegia la notícia que deia que Ximo Ferrando no retiraria els títols honorífics a Francisco Franco d’Ondara tal i com el grup socialista havia proposat. Una mala notícia per a tots els demòcrates i els que vertaderament creiem en els valors de justícia i pau.

            Per a qui no conega la figura de Franco m’agradaria recordar-los que va ser un dictador que va aplegar al poder l’any 1939 mitjançant un colp d’estat militar i després de sotmetre a tot un país a tres anys de guerra contra un estat democràtic i republicà. Aquest ascens va ser possible gràcies a l’ajuda de l’església catòlica (com no, l’església sempre al costat del poder) del nazisme alemany i del feixisme italià. Aquest homenet va aguantar al poder fins l’últim moment de la seva vida: el 20 de Novembre del 1975. La seva política es va caracteritzar per una crisi econòmica en la que gran part de la població passava fam i una duríssima repressió a tots aquells espanyols que s’oposaven al règim: varen morir milers i milers de persones i moltes famílies varen quedar marcades. Cal dir que aquests fets no són tan llunyans, sinó que els nostres avis i avies ho recorden perfectament i que qualsevol partit que és considera democràtic deuria condemnar fermament aquestos crims. Però desafortunadament no és així: a Espanya i a Ondara comptem amb un partit que encara no ha condemnat els crims del franquisme; és més, a posat a un ex ministre franquista (Manuel Fraga) autor de frases tan celebres com “La calle es mia” com a president d’honor: Aquest partit és el popular.

En el cas d’Ondara el PP ha estat capaç d’aguantar els títols honorífics a aquest assassí (Franco) i mantenir tots els símbols franquistes que queden al nostre poble. Amb aquestes actuacions el PP demostra que no és de centre com vol fer creure, sinó que està posicionat a l’extrema dreta i que els seus orígens estan en el franquisme. Cal fer menció de que a Espanya hi ha partits il·legals per no condemnar el terrorisme. És a dir que el PP pot sentir-se privilegiat per ser un partit legal sense condemnar el terrorisme de Franco.

Sr. Ferrando: quan parlem de retirar els títols honorífics a Franco no estem parlant de ser de dretes ni d’esquerres, no estem parlant de ser conservador ni progressista. Estem parlant de tenir sentit comú o no, de ser demòcrata o no ser-ho, de tenir responsabilitat o no, de tenir una mica de coneixements històrics o viure submergits en la ignorància més absoluta.

            El PP justificava el seu vot en contra de retirar els títols honorífics a Franco dient que ells miren al present i al futur, i no al passat. Però qui no entén el passat no comprèn el present. I per últim, només hem queda recomanar-los que abans d’aplegar al govern passen per l’escola, que agafen algun llibre d’història i en compte de preocupar-se en omplir-se les butxaques a costa de la corrupció, que es preocupen en omplir-se el cap d’una mica de cultura general, que açò no té preu.

Mentrestant, als ondarencs només ens queda aguantar a Franco com a fill predilecte del nostre poble i a Ximo Ferrando com a alcalde i responsable d’aquesta injustícia.

Toni Romans

3 comentarios:

 1. Si és que l'operació és fàcil:

  Última etapa del franquisme > Alianza Popular > Partit Popular.

  Què passa? Nostàlgia.

  Tots sabem a qui beneficiava el franquisme. No és massa complicat saber, dins el nostre poble, qui manava a aquelles èpoques i ha mantingut beneficis fins ara.

  No vaig a explicar-me més.


  Abans que passe res torne a dir que comente des del compte d'usuari de la Penya GiPD però NO LA REPRESENTE. Un dia d'estos em faré un compte personal.

  FER

  ResponderEliminar
 2. En relació a aquest escrit hi han molts videos. Este resulta interesant:http://www.youtube.com/watch?v=834uIpgzz4w&feature=related

  ResponderEliminar
 3. http://www.publico.es/espana/344078/franco-ya-no-es-alcalde-honorario-de-avila-pese-a-la-abstencion-del-pp

  ResponderEliminar