Vistas de página en total

jueves, 6 de enero de 2011

SER D'UN POBLE I PODER PARTICIPAR D'ELL

Amb la ressaca de la nit de reis, encara em pregunte com l’ajuntament d’Ondara té la poca vergonya de transmetre als veïns que les coses al poble s’estan fent d’una manera impecable.  S’han fet infraestructures, cosa de la que me’n alegre molt, ara hi ha que gestionar-les bé i donar-li vida, fer que la gent participe d’elles.
Però, un poble són sols construccions? Personalment crec que no. L’altre dia un home que afirmava no viure a Ondara i al qual mai havia vist em preguntava, amb una quantitat d’alcohol en vena important, què era el millor d’aquest poble. Sense dubtar-ho ni un segon vaig respondre: la seua gent. Un poble no és més acollidor o menys per les seues carreteres, les seues construccions, etc; una localitat és el que és per la gent que l’habita, que es relaciona, que participa d’ell, que acull aquell que ve de fora com si d’un veí més es tractés. Però a aquesta gent, el govern actual l’ha adormida, li ha negat tantes vegades la iniciativa que ha aconseguit apagar-la, li ha anat llevant força (associacions que no tenen veu ni vot en cap decisió, veïns que veuen injustícies constants però no les denuncien per que saben que no hi ha res a fer, etc). A tota aquesta gent han anat desgastant-la fins deixar-la sense forces, i al igual que a ells, tots els actes que s’han anat deixant de fer (festa carrer, gala lírica, pèrdua evident de la força de les festes de la soledat o sant Jaume, etc).
 Ahir mateixa vaig veure l’últim exemple de la desgana per fer les coses bé per part del govern ja que les associacions, sense la seua ajuda, poc poden fer. Vaig veure una cavalcada de reis insípida, sense cap professionalització, cap punt d’il·lusió o espectacle per que els més majors tornaren a ser xiquets; per tant, ahir em van demostrar que ja ni tan sols respecten els més menuts, la gran sort que tenen és que eixos xiquets no perdrien eixa mirada d’il.lusió per molt mal que es feren les coses, al cap i a la fi, encara no són conscients. Però, i nosaltres, ho som?
J.S.I. 

5 comentarios:

  1. Lo de les associacions i el seu abandó és molt trist perquè això també fa poble però a ells no els importa ni fer poble,ni fer bones festes com abans ni res de res,ells només construïr i deixar el poble arreglat com diuen ells però un poble sense arrels,sense festacarrer,sense encant,han convertit Ondara en una miniciutat buida i sense personalitat...

    ResponderEliminar
  2. nou fil al tiocuc de fitur:

    http://tiocuc.blogspot.com/2011/01/que-aneu-fitur-i-agafeu-exemple.html

    ResponderEliminar
  3. Pareix que a Ximo ja li interessen les associacions (a poc de temps de les eleccions), però eixe interés conitnuarà després de les votaciones en cas de guanyar? Evidentment NO.
    http://www.lasprovincias.es/v/20110120/marina/ondara-promete-local-para-20110120.html

    ResponderEliminar
  4. heu vist hui la notícia de lo que cobren els polítics? ximo ferrando està en en top 5...

    ResponderEliminar
  5. Després de parlar en aquest blog i en tots els llocs d'Ondara la poca preocupació del pp per les persones del poble, el diumenge (a la inauguració del pavelló) veig el següent missatge en una gran pantalla: Perque les persones som el que més importa. No cal dir res més.

    ResponderEliminar