Vistas de página en total

viernes, 4 de febrero de 2011

XIMO FERRANDO ENS PREN PER TONTOS

S’apropen eleccions i el clima polític comença a bullir. Els qui llegim la premsa ens adonem de certes coses: Ximo Ferrando ha deixat de governar, ara es dedica a críticar a la oposició de la manera més absurda possible. Ja siga criticant els sous dels regidors socialistes (Sempre parla qui més hauria de callar!) o bé siga criticant que el bloc no presenta propostes a l’Ajuntament. Per a que fer-ho, si el PP s’ha acostumat a abusar de la seva majoria absoluta i no escolta mai a la oposició? L’actitud que ha adoptat Ferrando només té un nom: Hipocresia.

La qüestió és que Ximo Ferrando, a més de la campanya de desprestigi que ha iniciat contra els partits de la oposició, comença a moure motors. O millor dir, el mateix motor de sempre, el vell motor que grinyola i perd oli. A quatre mesos de eleccions el ritual és el de sempre i Ximo manté les seves formes de fer política. És a dir, prometre grans infraestructures (centre polivalent per a l’associacionisme) i exaltar que ell no ha pujat impostos. Però algo falla, mentre estem vivint una crisi econòmica a nivell mundial, sembla que ondara es mantinga al marge d’aquesta crisi gràcies a la bona política de Ximo. I açò no ha fet més que començar; estic segur que vindran moltes més promeses i grans projectes de la mà de Ximo Ferrando. Això si, sempre amb la mateixa cançoneta: Qualsevol infraestructura que duga a terme serà a cost zero per al poble. Però, qui es creu açò? quin poble no ha de pagar una part de les seves infraestructures? Som els ondarencs el poble més privilegiat del món mundial i resulta que a més de no pujar-nos els impostos tenim bona cosa d’infraestructures? Quan Ximo Ferrando fa aquestes promeses, només fa que mentir. A cas l’alt cost del manteniment de les infraestructures no s’ha de pagar? La colla d’enxufats que treballen a estes infraestructures treballen de bades? Els ondarencs no hem de pagar la llum, l’aigua, contribució, neteja de totes les infraestructures? No hem de cedir uns terrenys per a la construcció d’aquestes obres?

Per tant, Ferrando vol fer-nos creure que és possible no pujar els impostos i mantenir totes les infraestructures que ell ha dut i durà a terme. Ximo ha optat per portar la demagògia a l’últim extrem. I aquesta estratègia simplista no és pròpia d’un alcalde, ni tan sols d’una persona seria i responsable, més bé d’un populista que pensa que els ondarencs som tontos i no ens adonem de la veritat més evident. I és que els diners no ens cauen del cel, cada infraestructura que es fa s’ha de pagar i mantenir. No hi ha més volta de fulla.

Toni Romans

14 comentarios:

  1. ahí ahí toni més clar no es pot dir.
    Ells només pensen en la foto de durant les obres i en la del final a portalmas o a on siga i deixaran el poble arruinat amb tant d'enxufisme que està tenint el poble,eixos jornals es tenen que pagar i els costos que porten.
    Que em dieu de la piscina? l'altre dia vaig llegir un article que ha sigut una roïna per a molts pobles i de segur que a Ondara també.
    No cal tant de construir i sí millorar l'oci, l'esència de poble que s'està perdent amb tanta obra i valorar les associacions que estan ahí sempre,les festes i demés.

    ResponderEliminar
  2. un altre coseta,i el trinquet?? hui he passat pel verger i tenen trinquet,a benissa trinquet,a pedreguer...a calp,etc....i ací obres i rotondes noves sense quasi senyalització i ni llum per a avisar als cotxes.

    Jo vaig pel poble i no el reconec,me l'han canviat tot.

    ResponderEliminar
  3. A mi em sembla que el poble està quedant molt bé. Ja voldriem a Denia tindre eixe centre comercial! I l'adoquinat no em sembla funcional però no dubte que diferència i revaloritza el poble com a lloc a visitar. Que conste que no sóc d'Ondara ni vote ahí però el que em sembla demagògic és criticar per criticar. Clar que les noves infraestructures tenen manteniment però per eixa regla de tres, desmonteu el Prado, font de la cartxofa, piscina,etc. i ahorreu-se els diners. No sé quin partit sou però demagògia és el que vosaltres feu.

    ResponderEliminar
  4. Quan parlem de funcionalitat, estem referint-nos a fer la vida fàcil a la gent que viu al poble. Però, com tu has dit, si no eres d'Ondara, no votes ací, probablement tampoc vius ací i no coneixes els problemes del dia a dia.
    Gràcies igualment per donar la teua opinió.

    ResponderEliminar
  5. Jose Juan:
    Ningú dubta que Ondara ha quedat molt bonica, de fet, moltes vegades s'ha reconegut en aquest blog que Ondara cada dia sembla més un poble de postal. Però a mi personalment, sense tenir que pertanyer a cap partit com veig que dedueixes, no m'agrada viure en un poble tan bonic si desprès no puc utilitzar les infraestructures, no tinc programacions culturals, ni llocs per a aparcar i, a més, paguem dels impostos més altrs de la comarca.
    Pel que dius de desmontar la font de la cartxofa i el prado: Espere que comprengues que no és igual de car mantenir una piscina coberta i un pavelló que una font. A més, la font de la cartxofa és un element històric i d'identitat del poble del qual no podem renunciar com a ondarencs. No creus?
    Per últim, no crec que estiga fent demagògia ja que ni tinc els mitjans per a fer-la ni cap interes ja que no em dedique a la política.

    Gràcies per la teva aportació, espere que pugam continuar debatint!

    Toni Romans.

    ResponderEliminar
  6. Hola José Juan, quan vaig llegir per primera vegada el teu comentari vaig pensar que molta gent que no és d'Ondara pensa com tu i és cert, vist des de fora Ondara està quedant molt bé. Ara bé, si tu una casa no fas res més que arreglar-li la façana, es vorà molt bonica des del carrer però al llarg del temps no es podrà viure dins.

    Seguint el simil de la casa, quan una família està en crisi i/o el seus membres estan al paro l'últim que fa és fer reformes a casa i menos donant-li les contrates a gent forastera. Més bé es dedica a buscar faena per als membres de la família, reduir despeses, llevar-se viatges, reduir en telèfon mòbil, formar-se per a buscar competitivitat en el món laboral, en definitiva, canviar el que és una despesa i convertir-la en una inversió. I crec que és això el que tu no veus. Quasi TOT el que es fa en Ondara són bens de consum, despeses i més despeses i poques inversions.

    De tota manera no sé d'on t'has tret que vullguem deixar a Ondara sense infraestructures, si t'hagueres documentat un poc més i hagueres llegit els articles del blog hagueres vist que no despreciem les infraestructures sinò opinem que es poden fer d'una altra manera. (m'he sentit aludit perquè has dit "sou" i no eres fent referència a l'autor de l'atricle publicat)

    Cal ser rigurós. Demagogia (RAE):"Degeneración de la democracia, consistente en que los políticos, mediante concesiones y halagos a los sentimientos elementales de los ciudadanos, tratan de conseguir o mantener el poder". D'ací puntualitzar:
    1.- Avuí no sóm polítics així que no pots cridar-nos demagogs(demà no ho sé)
    2.- Com no som polítics no tenim cap poder que mantindre.
    3.- Passat per la pàgina de l'ajuntament d'Ondara a vore si veus alguna concessió o alguna lloança als sentiments elementals dels ciutadans d'Ondara per a que Ximo Ferrando conseguisca mantenir-se en el poder. Veges a vore en quins periodes de temps s'ha oferit algo a la gent i el número de fotos que ix Ximo i els seus companys. Et done una pista: ara i en les passades eleccions, la resta de temps no se'n recorden de la GENT.

    I per últim, parles de criticar per criticar, jo més bé diria criticar i FER per millorar. Aquell que no critica, ni avalúa, es queda estancat i no creix. Supose que ignoraràs si estem només parlant o també treballem pel poble des de l'associacionisme o a peu de carrer.

    Moltes gràcies José Juan perquè has conseguit que em reafir-me en les meues conviccions a l'hora de voler una Ondara millor, on les PERSONES i no la façana sigen allò important. I quan vullgues et passes per Ondara, ens fem un café i raonem, a mi estes converses m'agraden molt. I si no pots passar-te per Ondara, com diu Toni, espere que pugam continuar debatint, ara bé, d'una forma rigurosa.

    PD, Sempre he sentit que Dénia no va voler el centre comercial, això és cert?

    Salutacions.

    José Ramiro, que per cert simpatitze amb el PSPV d'Ondara i no tinc cap problema en dir-ho.

    ResponderEliminar
  7. Llegeisc que Romans es queixa pel manteniment del pavelló esportiu i per un altra banda garrotipadur demana un trinquet. No és incoherent? El trinquet i el pavelló no tenen un manteniment similar? La gent paga per gastar la piscina, això no ajuda a pagar l'infraestructura?
    El desviament per fora d'Ondara i Verger i les noves rotondes no són funcionals o és que Romans no les pot gastar per algun motiu que desconec?
    Recoltzar les associacions em sembla important però igual és una despesa més que caldria retallar si estem en crisi com diu José Ramiro, no?
    Per cert tens raó, no és demagogia el que feu pq no són halagos sino tot el contrari, encara que sí siga per a aconseguir el poder en el cas de José Ramiro que es declara polític, en els altres supose que no.
    Continúe pensant que adoquinat és una inversió, també la piscina, les rotondes (pot ser hi han massa) o el centre comercial, tot ho veig com inversions, no despeses.
    P.D.: No sé si l'ajuntament va rebutjar el centre comercial, no estic dins de la política, però si ho va fer em sembla un error.

    ResponderEliminar
  8. Hola de nou Jose Juan:
    En primer lloc: Incoherent seria que una mateixa persona (jo per exemple) em queixara del manteniment del pavelló i, al mateix temps, demanara un trinquet. Però com ho fem dos persones diferents que pensem de manera distinta, crec que no és incoherent. A més, el pavelló és una infraestructura nova; mentre que el trinquet és una obra històrica de l'any 1872 que li dona identitat al poble i representa la importància que ha tingut un dels jocs més tradicionals al poble: La pilota valenciana. Per tant, es normal que es vulga mantenir.
    Pel que dius de les despeses de la piscina: i tant que les qüotes dels usuaris serveixen per a pagar el manteniment. Però estic segur que no és suficient ni per a pagar la meitat del manteniment (la despesa energètica per a mantenir l'aigua calenta és enorme)
    En segon lloc; si que faig ús de la variant, ara el casc urbà del poble ha quedat molt tranquil, ho agraïm tots els ondarencs. Això sí, sense les inversions del govern central MAI hagués estat possible. I mentre coincidien els tres governs (municipal, autonòmic i central) del PP i en temps de bonança econòmica no es va fer.
    En tercer lloc, crec que per molta crísi econòmica que hi haja no pot retallar-se en les associacions ja que hi ha algunes que no reben ni un euro.
    i, per últim: Una inversió sempre suposa una despesa i un risc en un primer moment; pot ser la inversió siga possitiva i al cap d'uns anys vegem els beneficis o pot ser la inversió siga negativa i al cap d'uns anys el poble estiga arruinat economicament. De moment, només hi ha despeses, impostos altíssims i un prèstec per pagar el pavelló cobert.

    Continiem parlant!

    ResponderEliminar
  9. Jo trobe bé que es facen totes les coses, no em malinterpreteu. També trobaria bé això del trinquet, ja que la majoria dels pobles del voltant el tenen operatiu i és un esport de la nostra terra, el que volia dir es que totes eixes coses sóm inversions positives. Si la gent utilitza la piscina o el pavelló és clar que ha sigut una bona inversió. Respecte al manteniment supose que amb les quotes de la gent es pagara o, si no, l'ajuntament ja haurpa fet previsions per a que el poble puga asumir-ho sense ofegar a impostos (que cada vegada són majors en tots els pobles del voltant). No sé si ho té la piscina d'Ondara però si no podria mirar de posar plaques d'ACS per tal d'escalfar l'aigua. El preu inicial és car però a la llarga (no massa llarga) s'amortitza. Respecte a estalvi els focos de les zones d'esport consumeixen molt i estalviar eixa energia seria tan fàcil com posar els partits i entrenaments a hores que encara faça claror.
    Respecte a ús de la variant etc. ho possava pq com deies (Romans) que vols infraestructures que es puguen emprar doncs que veges que les que han fet pots emprar-les ;-) i si la procedència dels diners es de la Comunitat o del Govern Central millor que millor, no? menys despesa per a l'ajuntament local.
    No crec que hi haja que retallar a les asociacions, pot ser no tenen ajudes directes, no obstant la realització del pavelló supose que podria "considerar-se una ajuda" al club d'atletisme, almenys si els fan un preu especial ja que tenen un lloc on realitzar les seues activitats.

    ResponderEliminar
  10. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  11. Molt correcte el que dius respecte l'estalvi energètic Jose Juan.

    Com també estic d'acord en que es facen noves infraestructures sempre i quan siguen rentables i sostenibles.
    Et posaré uns exemples: Toque en un grup de percussió (Ondarattack) i no tenim lloc per a assajar a l'Aulari de Música. També sé d'un escriptor que ha hagut de presentar els seus llibres a un café per que l'Ajuntament no li ha donat permís per a presentar-la a la casa de Cultura. Tot açò passa per que l'equip de govern boicoteja a les associacions i col·lectius que no estan directament CONTROLATS per algún membre pròxim al partit governant
    Per tant, infraestructures sí, però TRELLAT també.
    Com pots comprovar, a algunes associacions no ens ha servit de res que feren noves infraestructures ja que no les podem utilitzar.

    Pel que dius de la variant: només faltaria que l'Ajuntament posara peatges i ens fera pagar! em pareix molt normal poder-les gastar i m'agradaria que passara el mateix amb la resta d'infraestructures. Pel que dius de les inversions d'organismes supramunicipals (conselleria i ministeri) estic completament d'acord, esten subvencions beneficien l'economia del poble.

    Per últim, pel que dius de que l'Ajuntament haurà fet previsions sobre el manteniment de les infraestructures, m'has de permetre que ho dubte. Com ja vaig denunciar en un article anterior, l'equip de govern no té perspectiva de futur. Només es preocupen pel present, per fer-se la foto i fer 1.000 notícies de cada obra (compra de terrenys, subvencions de diputació, començament de obres, visita de l'alcalde a les obres, bon ritme de les obres, posada de la primera viga, finalització de l'obra, inauguració, etc etc)

    ResponderEliminar
  12. Hola José Juan, només dir-te que has tingut una "punteria" que ni Antonio Rebollo. Has anomenat al club d'atletisme com a possible beneficiari del pavelló i has furgat en la llaga...

    Si tens oportunitat parla amb algun directiu del club d'atletisme d'Ondara (algu d'ells llig aquest blog :P) a vore quina és la relació que té amb l'Ajuntament d'Ondara o millor dit que fa l'Ajuntament per ells, quines són les ajudes directes o indirectes que tenen, si els anuncien en la web del poble com fan amb els ciclistes o no,...

    Estan molt bé les classes teòriques que ens dones, inclús estic d'acord en alguns plantejaments que fas, ara bé del que tu comentes a la pràctica, al dia a dia d'Ondara, hi ha un abisme que possiblement no coneixques.

    Salut i bona nit, que ja es tard i demà treballem!

    ResponderEliminar
  13. abans d res: bon dia a tots!

    com m'he sentit "esmenat", vinc a dir el q jo, breument, opine.

    en primer lloc, josé juan, com a secretari q soc del club d'atletisme, et diré q nosaltres no farem cap us de les instalacions del pavelló cobert, com no fem us, ara mateix d la piscina o del poliesportiu, ja q per a nosaltres, el més important seria una pista d'atletisme, o similar, com un circuit tancat on poder córrer!
    aquest mateix darrer circuit tancat el vam estar parlant la setmana passada amb l'ajuntament!

    així mateix, t'informe, josé, q fa pocs dies es va aprovar la subvenció per al club d'atletisme. subvenció q fins ara no teniem i q la nova directiva del club, ha aconseguit amb molt esforç!!!

    també he d dir, com a jugador d bàsquet q soc, q al club d bàsquet si q ens beneficiarà i molt el pavelló!
    no cal dir q jugar al poliesportiu a l'hivern és un infern...

    ResponderEliminar
  14. m'agrada que es meneje molt els comentaris i sobre tot que hi hajen discrepàncies.

    Però no puc evitar recordar i la pasarel.la del centre comerical? els del pp ens van vendre la moto de que a febrer estaria acabada i encara ni han començat,tant de rotllo que si acristal.lada i que sino sé qué i amb una cosa senzilla ja estaria acabada.
    Tindrà que morir algú atropellat per a que començen?

    ResponderEliminar